Cafe OlivierCafe OlivierCafe Olivier

 

Restaurants

 

Bij een Belg wordt u goed in de watten gelegd. In ons restaurant geniet u van Belgische gerechten zoals mosselen en beenham in een ongedwongen sfeer. Verder voeren wij een ruime sortering bier, daarom raden wij u ook aan om eens een pintje bij u gerecht te vatten.

 

U bemerkt het al; wij willen u een authentieke Belgische avond bezorgen, met de daarbij behorende kwaliteit en generositeit. Dagelijks geopend voor een hapje en een drankje in Belgische sferen. U vindt Olivier in Utrecht en in Leiden. We zien u graag!

 

 

Cafe Olivier Utrecht

 

Olivier is gevestigd in de voormalige Maria Minor kerk in het centrum van Utrecht. Deze Maria Minor is van oorsprong een schuilkerk. In de zestiende eeuw, ten tijde van de reformatie en de beeldenstorm, kon het gevaarlijk zijn openlijk je geloof te belijden en werden er panden gebouwd die van buitenaf op een gewone woning leken, maar van binnen een kerk herbergden. Om in Olivier een nostalgische sfeer te realiseren, zijn zoveel mogelijk elementen van de 'schuilkerk' uit 1860 behouden, zoals de altaarnis, de gewelven en het orgel. Daarnaast hebben onze Belgische architecten vooral gebruik gemaakt van donkere eiken lambriseringen, Vlaamse lusters (zware kroonluchters) en authentieke Belgische decoratiematerialen.

 

De volledige geschiedenis is terug te lezen in het boekje van Kerk tot Cafe. Een boekje dat speciaal voor opening van Olivier Utrecht is ontwikkeld. Bekijk het boekje:

 

Beoordeeld op:

TripAdvisor

 

 

 

Adres

Route & Parkeren

Openingstijden

Foto's

BBC Olivier Utrecht

Achter Clarenburg 6a

3511 JJ  UTRECHT

 

T: 030 - 236 78 76

 

utrecht@cafe-olivier.be  

Routeplanner

 

Parkeertips

Parkeergarage Rijnkade
Parkeergarage Vredenburg

Parkeergarage Moreelsepark

Maandag:

 

vanaf 11.00 uur

Dinsdag:

 

vanaf 10.00 uur

Woensdag:

 

vanaf 10.00 uur

Donderdag:

 

vanaf 10.00 uur

Vrijdag:

 

vanaf 10.00 uur

Zaterdag:

 

vanaf 10.00 uur

Zondag:

 

vanaf 11.00 uur

 

 

 

Lunch

 

tot 17.00 uur 

Diner

 

vanaf 17.00 tot 22.00 uur

< 1 2 >

< 1 2 >

 

            
 
 

 

 

 

 

 

Cafe Olivier Leiden

 

Olivier is gevestigd in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden. Het pand is gebouwd in 1892 voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen die er hun intrek namen en liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich namen. Het ziekenhuis, wat gebouwd is in neo-gotische stijl, kreeg mede door de zusters een goede naam en al snel werden ook de omliggende panden aangekocht. Hierdoor ontstond een bijzondere binnentuin, die overigens nu als terras voor Olivier dient. Een andere speciale plek die behouden is gebleven is de kapel met prachtige glas-in-lood ramen.

 

 In 1972 verhuisde het ziekenhuis naar een modern gebouw in Leiderdorp. Het ziekenhuis kwam in handen van de universiteit die er studenten ging huisvesten. Ondertussen werd er in de gemeenschap flink gediscussieerd of het wel of niet behouden moest worden. In 2001 werd het uiteindelijk toch gered van de sloop doordat SLS wonen het pand kocht. Zij hebben het verbouwd waarbij de historische en monumentale waarde van het pand zoveel mogelijk is behouden. Het gebouw biedt nu onderdak aan internationale bewoners die voor een bepaalde periode verbonden zijn aan de universiteit. Velen mensen koesteren het gebouw; ze zijn er geboren of opgenomen geweest, hebben er gewerkt, gestudeerd of op kamers gewoond. Op de begane grond in dit bijzondere gebouw is Olivier gevestigd waar je kunt beleven hoe Leidse geschiedenis en Belgische gastvrijheid hand in hand gaat.

 

De volledige geschiedenis is terug te lezen in het boekje van Ziekenhuis tot Cafe. Een boekje dat speciaal voor opening van Olivier Leiden is ontwikkeld. Bekijk het boekje:

 

 

Adres

Route & Parkeren

Openingstijden

Foto's

BBC Olivier Leiden

Hooigracht 23

2312 KM  LEIDEN

 

T: 071 - 512 24 44

 

leiden@cafe-olivier.be

Routeplanner

 

Parkeertips

Parkeergarage Garage Breestraat

Parkeergarage Haarlemmerstraat

Parkeren Garenmarkt

Haagweg stadsparkeerterrein (gratis shuttlebus)

Maandag:

 

11.00-00.00 uur

Dinsdag:

 

11.00-00.00 uur

Woensdag:

 

11.00-00.00 uur

Donderdag:

 

11.00-02.00 uur

Vrijdag:

 

11.00-02.00 uur

Zaterdag:

 

11.00-02.00 uur

Zondag:

 

11.00-00.00 uur

 

 

 

Lunch

 

tot 17.00 uur 

Diner

 

vanaf 17.00 tot 22.00 uur

< 1 2 >

< 1 2 >
            
 
 

 

 

 

Arrangementen en zaalmogelijkheden

Bij Cafe Olivier Leiden kunt u ook terecht met gezelschappen voor feesten, partijen en vergaderingen. Bekijk onze informatiemap voor de mogelijkheden of bel ons voor meer informatie.

 

Download informatiemap